Als je vanuit Arnhem Apeldoorn binnenrijdt, dan kun je het karakteristieke, witte pand aan de rechterkant niet missen: restaurant De Smoezer. Onder het genot van een verse cappuccino, spreken we met eigenaar John Hoogervorst. In 1993 startte John vol enthousiasme de nieuwe zaak samen met zijn vrouw Doortje. Nu, 22 jaar later, is hij nog even enthousiast. Vol passie vertelt hij over hun Smoezer, het team en vooral over de gasten van het restaurant.

Het trouwe Apeldoornse publiek

“De Smoezer is er voor een breed publiek. Voor stelletjes en gezinnen, voor zakelijke gasten en voor families, voor vriendengroepen en gezelschappen. Je kunt bij ons terecht voor een uitgebreid diner, maar ook voor een makkelijke lunch op een doordeweekse middag. We hebben heel veel vaste gasten. Vrouwen die ik in ons restaurant als kind met hun Barbie zag spelen, komen nu zelf met hun kinderen bij ons eten. Dat is het trouwe Apeldoornse publiek, prachtig.

Alleen het beste is goed genoeg

Onze keuken is traditioneel Frans-Europees. Onze koks nemen alleen genoegen met de mooiste ingrediënten. Het beste vlees, gevogelte, vis en de beste groenten. Vaak zijn dat streekproducten. Op onze menukaart vind je naast veel klassiekers ook moderne gerechten. We gaan mee met de seizoenen. De bladeren vallen nu van de bomen, dus staat wild zwijn en hert weer op het menu. Uiteraard vergezeld van mooie, volle rode wijnen die we met zorg uitkiezen.

Alles moet perfect zijn

Vanaf het moment dat onze gasten binnenkomen tot het moment dat ze de zaak verlaten moet alles kloppen. Ons team, het menu, ons interieur in romantische, Amerikaanse landhuisstijl, ik wil dat alles perfect is. Dus ook het schilderwerk moet tot in puntjes verzorgd zijn. Daar zorgt Steven Jansen voor, van binnen en van buiten. Al jaren levert het bedrijf topkwaliteit. 
De Smoezer wil een monument in Apeldoorn zijn.’’