bel ons nu

 

Amerikaanse gigant in Apeldoorn

Iedere Apeldoorner fietst of rijdt er regelmatig langs: Owens Corning. Toch heeft het grootste deel van Apeldoorn geen idee wat er gebeurt daar achter de hekken aan de Laan van Westenenk. Daar moet verandering in komen vindt inkoper Tanju Aksu. Trots vertelt hij over zijn bedrijf en zijn bijzondere project ‘Pimp Your Plant’.

Hightech in glasvezelvlies
“Het Amerikaanse Owens Corning is een toonaangevende organisatie op het gebied van glasvezeltechnologie. Het bedrijf telt 101 fabrieken in 29 landen. Wereldwijd werken er 16.000 mensen voor Owens Corning. Onze wereldwijde omzet bedroeg in 2010 USD 5 miljard.

In Apeldoorn zijn zo’n 140 medewerkers actief met de hightech productie van glasvezelvlies. Je komt het dagelijks tegen en vaak zonder dat je het merkt. Het wordt gebruikt in onder andere vloerbedekking en plafondplaten maar bijvoorbeeld ook in vliegtuigen en auto’s. Maar liefst 95% van alle plafondplaten waar glasvezelvlies in is verwerkt, komt uit onze fabriek in Apeldoorn, wereldwijd!

‘Pimp your Plant’
Dit jaar hebben we onder het motto ‘Pimp your Plant’ ons hele terrein, de kantoren en de fabriek opgefrist. De reden daarvoor was het bezoek van de voltallige Amerikaanse directie en een aandeelhoudersvertegenwoordiging. We hebben een nieuw machinepark en een kopie van onze fabriek zal in Amerika nagebouwd worden.

Creatieve oplossingen
Voor het aanzien van de gebouwen hebben we Steven Jansen ingeschakeld. Onze gebouwen zijn geschilderd in onze huisstijlkleur rood in combinatie met chique antraciet. Steven Jansen’s tol beperkte zich niet tot schilderwerk, hij werkt ook mee aan creatieve oplossingen. Onze gebouwen kregen een aansprekende internationale en toch Nederlandse naam: Rembrandt en Van Gogh. In de entree van het Rembrandt-gebouw heeft hij gezorgd voor een ‘Nachtwachtentree’. En op ons gebouw prijkt nu levensgroot ons logo dankzij Steven Jansen.”