bel ons nu

 

De Vorstenhof

Je kunt ze niet missen als je van de Amersfoortseweg Apeldoorn binnenrijdt. Tegenover De Naald, omringd door groen prijken de vier appartementen gebouwen van De Vorstenhof en verzorgingshuis De Loohof. Altijd strak in de verf en opvallend wit.

Hoe kan het dat deze fraaie gebouwen jaar in jaar uit, vier seizoenen lang witter dan wit zijn? Technisch bestuurder van de Vereniging van Eigenaren van de Vorstenhof de heer Jansen verklapt het geheim van de Vorstenhof en de Loohof.

Keimverf bladdert nooit

“De gevels van de gebouwen zijn door de schilders van Steven Jansen behandeld met Keimverf, een minerale verf gemaakt van natuurlijke materialen. Bij het Keimen komt er geen laag verf op de gevel, maar het materiaal ‘versmelt’ met de toplaag van de bakstenen ondergrond. Deze verf kan nooit afbladderen en de baksteen behoudt zijn oorspronkelijke eigenschappen.

Natuurlijke, ‘diepere’ kleuren

Een andere bijzondere eigenschap van Keimverf is de kleur. Keim maakt enkel gebruik van minerale, natuurlijke kleurstoffen. Daarom kun je alleen kleuren toepassen die ook in de natuur voorkomen, of kleuren die je kunt mengen uit natuurlijke materialen. Deze natuurlijke kleurstoffen gaan veel langer mee en blijven kleurecht. Bovendien geven deze kleurstoffen een veel ‘diepere’ kleur.”

Weinig onderhoud

“We hebben weinig onderhoud”, legt de heer Jansen uit. “Eens in de zes jaar doen we in een keer het schilderwerk aan kozijnen en deuren. Dat is efficiënter dan tussendoor op te moeten bouwen voor klein onderhoud. De witte gevels houden we gewoon schoon. De Keimverf gaat wel vijftien jaar of langer mee.”